U Skupštini opštine Vlasotince, prema saopštenju Okružnog odbora SRS-a, neće doći do promene koalicije koja je postignuta na poslednjim lokalnim izborima. Umesto odbornika narodnjaka, kojima su oduzeti mandati posle napuštanja SRS-a, postignut je dogovor da umesto njih deo vladajuće većine čine odbornici Srpske radikalne stranke.

U vreme raskola među pristalica Vojislava Šešelja, u Vlasotincu je svih devet odbornika SRS-a formiralo novu odborničku grupu Napred Srbijo. Na čelu te grupe bio je Velibor Stojković, aktuelni prdsednik SO Vlasotince, koji je posle odluke suda izgubio to mesto, što će biti zvanično potvrđeno na prvoj sednici lokalnog parlamenta.

Proteklih dana intenzivno su razgovarali predstavnici SPS-a i Nove Srbije, koji su deo aktuelne vlasti, o tome da odbornici DS-a i G17 plus zamene narodnjake, odnosno radikale, ali do kompromisnog rešenja, kako saznajemo, nije došlo.

U lokalnom parlamentu, koji ima 45 mesta, DS ima12, SRS – devet, Nova Srbija sedam, SPS šest, G17plus pet, DSS tri i Grupa građana Zajedno – advokat Pešić- dr Rakić- tri odbornička mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari