Srbija obara sve negativne rekorde

Beograd danima među najzagađenijima u svetu, a pridružuju mu se Bor, Novi Sad, Subotica i Pančevo

Ostavite komentar


  1. Ne mogu da verujem,da smo zagadjeniji od jednog Pekinga, koji ima blizu 25 000 000 stanovnika! Covece, sta se nama desava!

  2. Zagadjeni smo u svakom smislu, ekoloskom, moralnom, intelektualnom, itd. . . Zagadjeni smo sns-om,rijalitijima, botovima . . .

  3. Sreća pa deponija u Vinči ne gori. To što novinari vide dim je halucinacija od udisanja hemikalija sa deponije koja ne gori.

  4. Postali ste gori od glavnih perjanica zute stampe, Alo, Informera i Kurira zajedno. Zasto ne objavite neki strucan tekst koji ce ovom mozda i sa pravom izbezumljenom narodu da objasni razliku izmedju nekontrolisanog sagorevanja otpada na deponijama, u uslovima nepotpunog sagorevanja kada se javlja otrovni ugljen monoksid i mnogi drugi otrovni gasovi, sa jedne strane, od strogo kontrolisanog sagorevanja na jako visokom trmperaturama u inseneratorima, pri cemu je sagorevanje potpuno, pa su emitovani gasovi daleko manje stetni, sa druge strane. Uz mokro preciscavanje gasova na izlasku iz inseneratora pomocu takozvanih skrubera (preciscavanje otpadnih gasova “mokrom“ metodom, propustanjem istih kroz razlicite vodene rastvore, bazne, kisele ili neutralne, u cilju uklanjanja mehanickih i/ili hemijskih primesa), moguce je postizanje skoro idealnih emisija u atmosferu. U svakom slucaju takva emisija ne moze da se poredi sa onom koja nastaje kada deponije tinjaju, ili gore nekontrolisano. Zasto samo dolivate ulje na vatru i sirite strah i nezadovoljstvo medju gradjanima, a bez da ponudite bilo kakvu alternativu. Ono sto umete je da nemilice cenzurisete moje komentare, kojima sam to pokusao da objasnim prethodnih dana. Koji je motiv za takvo vase postupanje, nije jasno, osim ako niste resili da preuzmete primat na trzistu zute stampe. U pitanju su tehnicke stvari, znaci vrlo jasne i nedvosmislene, a vi uporno potpirujete strah gradjana koji ne razumeju dovoljno o cemu se radi. To je zaista ispod svakog nivoa jednih ozbiljnih novina, koje se bar tako reklamiraju i predstavljaju. E bas da vidim kako podnosite opravdanu kritiku i da li cete da objavite moj komentar, ili ce opet zavrsiti u korpi vasih hiperaktivnih cenzora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.