Srbija parafirala sporazum sa Fronteksom o upravljanju migracijama

Ostavite komentar


  1. EU granice ce braniti snage ”Frontex-a” koje ce sacinjavati policija i/ili vojska EU clanica. RS ce biti mesto gde ce ostati oko 90% migranata koji nece biti prihvaceni od strane EU zemalja a ni drugih zemalja koje su odbile ponudu otvaranja migracionih centara na njihovoj teritoriji. Naravno, od clanstva RS u nekoj buducoj EU nece biti ni govora, posle sprovedbe ovog dogovora. RS ce nazalost biti deponija za sve sto EU ne zeli na svojoj teritoriji.

  2. Komesar za izbeglice Vladimir Cucić za TV Prva rekao je da je Fronteks već prisutan na granicama Srbije ka Bugarskoj i Makedoniji. Načelnik Sektora za međunarodnu saradnju MUP-a Zoran Lazarov kaze da postoji procedura po kojoj , ukoliko bi takav sporazum bio potpisan, on bi, po obaveznoj proceduri, morao biti ratifikovan u Skupštini Srbije, bez čega ne bi mogao stupiti na snagu ! Danas je ministar policije potpisao ugovor sa Fronteksom. Sta je bilo sa Skupstinom i skupstinskom verifikacijom ?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.