JP "Srbijašume" obeležilo Svetski dan zaštite životne sredine akcijom čišćenja desne obale reke Drine 1Reka Drina - arhivska slika Foto: Pixabay/Kokas4oka

Akcijom čišćenja desne obale reke Drine, Javno preduzeće „Srbijašume“ obeležilo je danas Svetski dan zaštite životne sredine, a očišćeno je priobalje na delu reke Drine u mesnoj zajednici Centar i na delu Zvorničkog jezera, od plaže u Sakaru do Velike Reke, saopštilo je to preduzeće.

U akciji su učestvovali i aktivisti udruženja „Naša Drina“, članovi brojnih lokalnih udruženja, meštani Malog Zvornika i okolnih mesta, a logističku podršku pružila je opština Mali Zvornik i JKP „Drina“ Mali Zvornik.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana zaštite životne sredine je „Obnova ekosistema“, a podrazumeva obnovu šumskih, poljoprivrednih, rečnih, morskih i drugih životnih zajednica.

Javno preduzeće „Srbijašume“ navelo je da učestvuje u svakodnevnoj nezi šumskog ekosistema Srbije kroz redovne procese unapređenja stanja postojećih šuma i podizanja novih šuma.

Optimalna šumovitost kojoj to preduzeće konstantno teži, pozitivno utiče na klimatske promene, kvalitet voda i vazduha, floru i faunu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari