Srbiji stigao zahtev za izručenje Svetozara Marovića i njegovog sina 1Svetozar Marović (arhiva) Foto: EPA/Bartlomiej Zborowski

Ministarstvo pravde Srbije primilo je zahtev Crne Gore za izručenje nekadašnjeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, kao i zahtev da njegov sin Miloš Marović kaznu na koju je osuđen u Kotoru izdržava u Srbiji, rečeno je za Radio Slobodna Evropa u tom Ministarstvu.

„Ministarstvo pravde Republike Srbije će dobijene zahteve zajedno sa propratnom dokumentacijom proslediti nadležnom sudu na dalje postupanje“, navodi se u odgovoru.

Crna Gora je 2017. godine raspisala poternicu za nekadašnjim visokim funkcionerom crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni nakon malverzacija u Budvi kojim je naneta višemilionska šteta lokalnom budžetu.

Svetozar Marović je s tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice koji ga obavezuju na ukupnu kaznu zatvora od 50 meseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion evra, uz dodatnu obavezu od 100.000 evra u humanitarne svrhe.

On se nalazi u Srbiji, gde se, kako su saopštili njegovi branioci, leči od depresije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Srbiji stigao zahtev za izručenje Svetozara Marovića i njegovog sina”

  1. Sukob interesa: srbijanskih Crnogoraca i crnogorskih Crnogoraca? (Pogledajte na sajtu aeorodroma Nikola Tesla, koliko ima (dnevno) odlazaka i dolazaka, (van turističke sezone) na relaciji Beograd-Tivat-Podgorica i obrnuto. „Kosovske takse“ su beznačajne u odnosu na posledice dvojnog crnogorsko-srpskog državljanstva.

  2. Svako ko je dosao u sukob sa zakonom u svojoj maticnoj zemlji (kriminal, pljacka, ubistva, ratni zlocini ..i sl) moze doci u Srbiju, gde ce ga slicni docekati oberucke. I onda se cude kako evropa i svet ne razume Srbiju, koja je za mir i dobre odnose sa susedima …??.

  3. @vitabrevis: Potpuni nonsense – pomesane jabuke i kruske! Samo Nemacka i Austrija imaju jos uvek (Hitlerov) zakon o zabrani dvojnog drzavljanstva a evo vidimo da im se pridruzila i vrla Crna Gora koji bi i ona da se potkiva! Kakva je to steta u ekonomskom smislu meni uopste nije jasno. Takse na KiM su velika steta za Srbiju i to zna svako ko ima i malo pojma i kontakata u srpskoj privredi. EU apeluje ali ne sankcionise sto je, s obzirom na stalne donacije, prilicno licemerno jer bi mogla glatko da ih ukine da zeli ali ne zeli a stalno izjavljuje suprotno! Tako nece poznjeti postovanje nego naprotiv stalno joj pada ugled u zemljama clanicama!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.