Stigli testovi za COVID-19 iz Kine 1Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Sinoć su u Srbiju stigli testovi za detekciju virusa COVID-19 iz Kine, što je  prva pomoć iz inostranstva u borbi sa virusom, saopštila je danas Vlada Srbije.

Testove za detekciju virusa COVID-19 donirala je Kineska humanitarna organizacija „Mammoth Fondation“, neprofitna humanitarna fondacija, sa centrom u kineskom gradu Šenženu koja se bavi istraživanjem genetskog inženjeringa za javno dobro.

U jeku borbe sa korona virusom u Kini, „Mammoth Fondation“ bila je od ogromne pomoći, s obzirom na to da je značajno pomagala laboratorije i bolnice, a sada se okrenula pomoći ostalim državama u svetu.

Fondacija je finansirana od strane jedne od vodećih svetskih kompanija iz oblasti genetskog inženjeringa BGI, sa centrom u Šenženu.

Akciju pomoći je koordinirala Ambasada Narodne Republike Kine u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije.

„Republika Srbija ovim putem izražava veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini i kineskom narodu na ovoj pomoći. Uvereni smo da ćemo uz pomoć naših kineskih prijatelja, uz njihovu stručnost i iskustvo, uspeti da se uspešno izborimo sa virusom COVID-19 i da će Srbija iz ove bitke izaći kao pobednik“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari