"Vučićevi kumovi rade ono o čemu su mogli samo da sanjaju Al Kapone i Vito Korleone": Milivojević o odluci da se Nikola Petrović ne goni krivično 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Obrazloženje Prvog osnovnog javnog tužilaštva u kome se navodi zašto neće krivično goniti Nikolu Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 6. marta prošle godine, ući će u anale pravosudnog  beščašća u državi koju je zarobila mafija, ocenjuje poslanik DS-a Srđan Milivojević.

Kako je istakao, u Srbiji Aleksandra Vučića moguće je i ono što čak ni mašta filmskih scenarista i režisera nije mogla da dočara na velikom platnu praveći sage o moći organizovanog kriminala.

„U kultnom filmu Kum, slikovito je prikazano kako iznad zakona žive kumovi moćnog mafijaškog Dona Vita Korleonea, ali je srpska stvarnost daleko pravazišla čak i izuzetnu sposobnost imaginacije reditelja i scenariste čuvene filmske trilogije. U Srbiji kumovi Aleksandra Vučića rade ono o čemu su mogli samo da sanjaju i stvarni Al Kapone i filmski Vito Korleone“, navodi Milivojević u saopštenju.

On podseća da je juče Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo da kokain pronađen kod Nikole Petrovića „vinovnika saobraćajne nesreće“ protiv koga se vodi krivični postupak nije dokaz u toku tog postupka, „baš kao što nas Aleksandar Vučić uverava da marihuana i drugi opijati pronađeni na Jovanjici nisu droga veće nešto što poseduje maltene svaka kuća u Srbiji“.

„Biti kum Aleksandra Vučića je u današnjoj Srbiji najisplativiji posao jer omogućava da se voze automobili od nekoliko stotina hiljada nelegalno zarađenih evra, da se na društvenim mrežama postavljaju snimci bahate i nasilničke vožnje, da se preti poštenim policajcima, da se pod dejstvom narkotika lupaju ti preskupi automobili i da se, u najgorem slučaju po kuma, odgovara samo prekršajno kao da je reč o gaženju trave u parku“, kaže Milivojević.

Dodaje da Vučićevi kumovi čak mogu da budu osumnjičeni i za organizaciju prostitucije, pa da ih neko iz policije i bezbednosnih službi dan pre planiranog hapšenja obavesti da treba da napuste Srbiju.

„Vučić i njegovi kumovi su od Srbije napravili državu kakvu su za sebe želele sve generacije mafije širom sveta. Na sreću, vreme mafijaškog upravljanja ovom državom je isteklo, a vreme pravde zameniće ovu epohu mafije. U Srbiji je ipak više policajaca poput Slobodana Milenkovića i Katarine Petrović nego onih koji su spremni da poljube ruku šefu mafije oko koje će uskoro škljocnuti pollicijske lisice“ zaključuje u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari