Srednjoškolci u osam lokalnih samouprava od ponedeljka na kombinovanoj nastavi 1Foto: Beta/Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja

Na kombinovanoj nastavi od ponedeljka će biti srednje škole na teritoriji osam lokalnih samouprava: Beograda, Velike Plane, Vlasotinca, Vrnjačke Banje, Lajkovca, Lebana, Temerina i Šapca, odlučio je Tim za škole.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, od 27. septembra do 6. oktobra bilo je 2.774 obolelih učenika, školskog uzrasta od 6 do 18 godina, što je 0,35 odsto od ukupnog broja.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, 71 (0,18 odsto) odeljenje sa 16 i manje učenika, je promenilo način organizacije rada i sa neposredne prešlo na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno 992 (2,48 odsto) odeljenja, koja broje 17 i više učenika, je sa neposrednog prešlo na kombinovani model rada, dok je 120 (0,3 odsto) grupa u kojima se sa kombinovane prešlo na onlajn nastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari