Profesor srednje Tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju M. P. (38) suspendovan je zbog sumnje da je godinu dana bio u vezi sa maloletnom učenicom J.M. (17), izjavio je juče direktor te škole Milan Kaličanin.

 „Učenica mi je ispričala da joj je profesor slao SMS poruke i da je nakon toga stupila u nedozvoljenu vezu sa njim koja je trajala gotovo godinu dana“, rekao je Kaličanin. Nakon saznanja da oženjeni profesor neće održati obećanje i razvesti se od žene, maloletna J.M. ga je prijavila direktoru, saznaje agencija Beta u školi.

Kaličanin je naveo da je nastavnik suspendovan odmah nakon saznanja da je u vezi sa učenicom i da je protiv njega poveden disciplinski postupak. „O svemu smo obavestili policiju i istražne organe, kao i prosvetnu inspekciju i uradili sve što je u našoj moći“, rekao je Kaličanin. Direktor škole je dodao da se osumnjičeni profesor nije odazivao na pozive vezane za disciplinski postupak, a kao opravdanje je imao lekarsko uverenje da je bolestan, pa je nastavničko veće škole moralo da odlaže sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari