Rekonstrukcija starog čeličnog mosta preko Lima, koji povezuje novi i stari deo Priboja planirana je za početak proleća. Rekonstrukcija mosta koštaće oko 52 miliona dinara, a najveći deo sredstava obezbeđen je iz Nacionalnog investicionog plana.

Radovi su povereni užičkom preduzeću „Putevi“, a rok za završetak rekonstrukcije su četiri meseca. Dok traju radovi saobraćaj će biti obustavljen. Sva vozila saobraćaće preko novog mosta u Novom Priboju u blizini Kaluđerskog polja.

– Most je dug 77 metara, sagrađen je pre 54 godine, noseća konstrukcija je čelična, preko koje su stavljeni drvena ploča i asfaltni kolovoz. Prema planu stručnjaci „Puteva“ zameniće čeličnu konstrukciju, uradiće se traka od sedam metara i dve pešačke staze širine 1,8 metara. Kolovoz će biti znatno širi, potvrdila je za naš list direktor Direkcije za izgradnju Anica Srbljanović.

Stari čelični most preko reke Lim je vrlo frekventa saobraćajnica, povezuje Novi i Stari Priboj i većdve godine saobraćaj se preko ovog mosta odvija jednom saobraćajnom trakom i to naizmenično. Na ulazu i izlazu mosta urađena je rampa. Zbog bojazni da li će izdržati preko mosta je dozvoljen saobraćaj samo putničkim, dostavnim vozilima i autobusima, odnosno vozilima do pet tona nosivosti, dok je saobraćaj za kamione teretnjake zabranjen. Ta vozila preusmeravaju se na novi most. Ovakav režim saobraćaja uspostavljen je nakon stručnog veštačenja profesora dr.Ljubomira Vlajića sa beogradskog Građevinskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari