Sremska Mitrovica dobila Plan razvoja do 2030. godine 1Foto: mitrovica.info

Na 29. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica usvojena je Odluka o Planu razvoja Grada za period 2023-2030. godine. Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, ovo je strateški, planski dokument, koji će biti putokaz i vodilja za dalji razvoj Grada tokom narednih sedam godina.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, Samardžić je rekao da je u izradi Plana korišćen multisektorski model planiranja koji, pored javnog sektora, uključuje i privatni, odnosno privredni sektor, ali i građane, odnosno predstavnike udruženja građana i civilnog sektora.

Po izradi Nacrta Plana razvoja, isti je dat na javnu raspravu koja je trajala od 28. aprila do 13. maja, kada je omogućeno stručnoj i ostaloj javnosti, kao i predstavnicima udruženja građana i svim građanima da se uključe u taj proces, daju svoje primedbe i konkretne, jasne i kvalitetne predloge.

Oni su, tokom završne javne debate koja je organizovana 16. maja, uzeti u razmatranje i našli svoje mesto i u Planu razvoja Grada, ali i u nekom od ostalih strateško planskih akata kratkoročnijeg karaktera.

Posmatrajući dalji razvoj Grada ovde se priča ne završava, ovo je samo planski dokument, a na lokalnoj samoupravi je da prati njegovu implementaciju, kao i realizaciju planom zacrtanih ciljeva i efekata koji žele da se postignu, zaključio je Petar Samardžić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari