Srpska lista: Pokušaj hapšenja Radoičića nastavak progona predstavnika Srba na Kosovu 1Foto: Beta/Milan Obradović/DS

Pokušaj hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića predstavlja nastavak progona političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji na koje Priština ne može da kontroliše, ocenila je danas Srpska lista.

Prištinski mediji preneli su da je Radoičić juče odustao od ulaska na Kosovo i vratio se u centralnu Srbiju nakon što su kosovski policajci na administrativnom prelazu Brnjak utvrdili da je za njim raspisana poternica zbog navodnih malverzacija sa građevinskim zemljištem u ski centru Brezovica u opštini Štrpce.

Srpska lista odbacila je te optužbe, navodeći da njihov potpredsednik „nema nikakve poslovne veze u opštini Štrpce, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti“ u tom mestu.

„Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo, zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze“, piše u saopštenju.

Dodaje se da nije prvi put da se na administrativnim prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju „tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima“.

„Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnost kosovskih institucija da sa političke scene uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod“, naveli su iz Srpske liste.

Pozvali su Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu suzdržani, da „ne nasedaju na provokacije i nastave da zajedno sa Srpskom listom i našom državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima“.

Prištinski mediji preneli su da je Radoičić juče „pobegao“ policiji kada su uvideli da je na poternici zbog slučaja Brezovica, a da su mu na Brnjaku ostala lična dokumenta.

Portal Kossev preneo je da je Kosovska policija u dnevnom izveštaju navela da je na tom prelazu jedna osoba, u 15.40, u trenutku dok su mu policajci proveravali dokumenta, pobegla nazad ka centralnoj Srbiji.

Policija je potvrdila da se radi o osobi za kojom se traga na osnovu sudskog naloga, ali nisu naveli njegov identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari