Srpska lista upozorila: Ako Priština ne oslobodi uhapšenog Srbina, uslediće opšti ustanak 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista (SL) upozorila je večeras da će, ako Priština ne oslobodi danas uhapšenog Srbina, osumnjičenog za paljenje automobila na severu Kosova i „ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba“.

„Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog koga su danas Kurtijeve jedinice otele na severu Kosova i Metohije i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda da će izazvati reakciju svih Srba“, navodi u saopštenju SL, uz dodano objašnjenje.

„Da pojasnimo, to neće biti neko upozorenje već opšti ustanak za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija nad nedužnim građanima“, ističe Srpska lista.

Kosovska policija objavila je danas da je uhasila Srbina M. B. osumnjičenog za paljenje automobila sa RKS tablama na podrućju Zubinog Potoka i za druga krivična dela, među kojima i za napad na policiju.

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Đeljaj Svećlja saopštio je kasnije da je reč o pripadniku Civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari