Srpska lista: Zastave na pola koplja na institucijama Srbije na Kosovu povodom dana žalosti 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Srpska lista saopštila je danas da, povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, da će u srpskim sredinama na Kosovu biti otkazani svi događaji zabavnog karaktera, prvi u osnovnim i srednjim školama počeće minutom ćutanja, a zastave na institucijama Srbije biće spuštene na pola koplja.

„U skladu sa odlukom Vlade Srbije kojom se proglašavaju dani žalosti zbog tragičnog događaja u kome su stradala deca i radnik obezbeđenja u osnovnoj školi u Beogradu, u srpskim sredinama na teritoriji Кosova i Metohije u čast preminulih u ovom strašnom zločinu otkazaće se svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija, prvi čas učenika osnovnih i srednjih škola počeće minutom ćutanja i zastave na svim institucijama Srbije biće spuštene na pola koplja“, piše u saopštenju Srpske liste.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su juče, 3. maja, o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari