"Srpski političari da priznaju i osude genocid"

U ponedeljak se obeležava 21. godina od genocida u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Neka mi oproste sve srebreničke žrtve, ali ovaj imperativ samo služi da bi i živi nekako postali bezgrešni.

  2. Nikada, jer ga nije ni bilo. Ako je bilo genocida, to je zločin nad Srbima u okolini Srebrenice koji su prethodili "slučaju Srebrenica". Još i danas, muslimani skupljaju neznane pobijene širom BiH i donose na to groblje. Vjerovatno je da među tim leševima ima i ne malo Srba. Dakle, nikada genocid. Nikada!

  3. Naravno , slazem se , ALI , Amerikanci da priznaju stravican genocid nad Indijancima , Vijetnamcima , Japancima , … , Turci nad Jermenima i nehriscanima , Hrvati nad Srbima , samo jedan "mali" Jasenovac , Nemacka za Prvi i Drugi Sv.rat , Rusi nad Poljcima , Tatarima , … ! Tuzno i zalosno kako se BALKANSKA KRCMA usijala , a sve zarad par dana slave za svoju raju , zastrasujece igranje i poigravanje sa zrtvama , svih nevino nastradalih ! Neka im je SVIMA LAKA ZEMLJA I VECNI POMEN ! A to igranje sa brojevima , zrtvama , kome to treba , ko to podstice , …. , "nije" jasno !!!

  4. Zasto je vazno kako se zove ubijanje i mucenje ljudi? Bitno je da o tome razgovaramo i da istinski budemo protiv rata. Kada cemo osuditi razaranje Vukovara? O tome se ne prica, a i "Danas" ne pise sta se dogovilo, a trebalo bi o tome govoriti svakoga oktobra. Vukovar i Slavonij su nam blizi od Srebrnice.

  5. Srbija je zemlja gde je hristijanizacija samo toliko postigla, da je narod sustinski samo toliko religiozan, koliko navija za neki fudbalski klub; u stanju je da se pobije ili da ubije u ime vere, kao sto je u stanju da ubije i fudbalske navijace protivnickog kluba (recimo, Brisa Tatona). Nema saosecaja, samilosti, a za 10 Bozijih zapovesti ni njihovi svestenici nisu culi..

  6. @Bazooka Joe

    Treba znati toliko nebuloza ugurati u tako mali komentar. Vezbas ili si prorodni talenat?

  7. Najbolja stvar bi bila kada bi većina srpskih političara, intelektualaca, medija, itd. sami i dobrovoljno prihvatili istinu da je u Srebrenici počinjen genocid i da su to pravne činjenice, da postoje presude, nego da ih na to natjera EU kada se bude zatvaralo poglavlje 23. jer ga neće moći zatvoriti. I ne samo da neće moći u EU dok ne počnu poštovati presude onakve kakve su, EU (Evropski parlament) je donijela i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i 11. juli proglasila Danom sjećanja. Jedini način da Srbija to izbjegne je ili da se EU dotad raspadne ili da Srbija krene putem evroazijskih integracija…

  8. A šta je sa srpskim žrtvama, koje nisu male. Bosanski političari da priznaju i osude genocid nad srpskim narodom.

  9. Za pomirenje treba dvoje kao i za postovanje zrtava Razmislite o tome

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.