SSP: Ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije, koje su građani sami predali 1Foto: Danas

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Niša Jelena Milošević upitala je danas ministra policije Bratislava Gašića „čemu je tačno služila akcija razoružavanja građana, ako će policija da vraća to oružje na crno tržište“?

Milošević je u pisanoj izjavi podsetila da je, prema pisanju medija, iz Policijske stanice Pantelej u Nišu nestalo 272 pištolja koje su građani sami predali na poziv ministarstva unutrašnjih poslova, a posle dva masovna ubistva u maju prošle godine, kao i da je za iznošenje pištolja osumnjičen policajac, koji je sada u bekstvu.

„Oružje je ukrao policijac, čiji je posao da hapsi one koji kradu i drže oružje bez dozvole. Policajac je u bekstvu“, rekla je Milošević koja je optužila resornog ministra da je policiju, „umesto ozbiljne institucije i prvog stuba odbrane od kriminala“, pretvorio u ispostavu Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je kazala da „policijom vladaju partijski poslušnici“, a da „umesto direktora profesionalca, policijom rukovode nesposobni a podobni ministri“.

Upitala je i „kako da građani veruju policiji kada policajci kradu oružje iz policijskih stanica“.

„Ministre, sveli ste policiju da hapsi studente jer ruše nepostojeći ustavni poredak dok Vam ispred nosa buja kriminal u sopstvenim redovima. Ministre, ko je odgovoran za stanje naše policije“, upitala je Milošević koja je i predsednica niškog odbora SSP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari