SSP: Užicu neophodna nova dečja igrališta 1Fto: N. K.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je pozvao lokalnu vlast da raspoložive prostore u Užicu uredi, opremi i da na njima, uz mala ulaganja, napravi dečja igrališta koja nedostaju tom gradu.

„Za pohvalu je“, navodi taj odbor, to što je „od zapuštene površine uz parking u Krcunovoj ulici napravljeno malo dečje igralište, koje je odmah dobilo veliki broj korisnika“.

„Slično se može uraditi i na prostoru u Vidovdanskoj ulici, pored Centra za majku i dete, koji decenijama stoji prazan, zarastao u korov i pretvara se u deponiju“.

„Tom kvartu je“, ističe se, „neophodno igralište za decu, a ne još jedna poslovno-stambena zgrada, jer indikativno je da je prostor u samom centru tako dugo prazan i, verovatno, čeka ”investitora”.

Dodaje se da to „nije jedini slobodan prostor u gradu, ali treba imati ideju i viziju o tome kako se može urediti urbani prostor i unaprediti kvalitet života građana“.

Odbor SSP predlaže da se „animiraju viđeniji lokalni privrednici i uključe u obezbeđivanje sredstava ili opremanje prostora za decu“.

„Na taj način se razvija filantropija i privrednici se aktivno uključuju u život zajednice, kao što se to radi u razvijenim zemljama“.

„Ukoliko lokalna samouprava nema kadrove sposobne da ovakve ideje sprovede u delo, SSP može i zna kako da to učini“, poručuju iz tog odbora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari