Šta Carina prodaje na prvoj e-licitaciji: Kabl za 100 dinara, sat za 7.500 evra 1Foto: Carina.rs

Ručni sat sa početnom cenom od 885.000 dinara – što je oko 7.500 evra, ajfon 7 za 12.000 dinara (102 evra) ali i izgubljen prtljag za 39.000 dinara (330 evra) samo su deo zaplenjene i trajno oduzete robe koju će Uprava carina staviti na javnu licitaciju – prvi put preko interneta. Prijave za prvu e-licitaciju već su otvorene, a kako je saopštila Uprava Carina Srbije, oduzeta roba ubuduće će se prodavati isključivo na ovaj način.

Prva elektronska licitacija robe zaplenjene na srpskim granicama biće održana 30. marta 2022. godine.

Na prvoj e-licitaciji biće ponuđeni predmeti grupisani u, kako smo izbrojali na sajtu Carine – ukupno 20 „stavki“ . Tu su i firmirani skupoceni ručni satovi, razne ženske tašne, mobilni telefoni, projektori… ali i pomenuti izgubljeni prtljag.

Jednu od 20 stavki u ponudi čini tačno – 460 predmeta.

Reč je o 230 komada slušalica za mobilni telefon i 230 usb kablova. Oni se nude po početnoj pojedinačnoj ceni od 150 dinara za slušalice i 100 dinara za usb kabl. Za ove predmete mogu da licitiraju firme i preduzetnici, ali zato za kupovinu novog muškog ručnog sata hublot bing bang, koji novog vlasnika traži za minimum 885.000 dinara, mogu da licitiraju i građani.

„U skladu sa idejom potpune digitalizacije poslovanja, Uprava carina Srbije uvodi novi način prodaje trajno oduzete robe i to isključivo putem interneta“, navode u Upravi carina.

Kako se ističe u saopštenju, svi zainteresovani za učešće na prvoj e-licitaciji mogu već da se prijave na sajtu Uprave carina. Na sajtu su dostupni i opšti uslovi prodaje robe, kao i korisničko uputstvo.

„Rok za prijavljivanje potencijalnih učesnika za prvu e-licitaciju i uplatu kaucije za učešće je petak 25. mart“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari