Šta mislite da li Aleksandar Vučić čita list Danas? (ANKETA)

Ostavite komentar


  1. Prvo pitanje pogrešno protumačeno od strane čitalaca pa je rezultat ankete zato takav kakav jeste. Vučić i te kako čita vaše (naše) novine, pa neće valjda čitati tekstove po onim nazovi novinama koji su objavljeni po njegovim ili SNS direktivama.

    1. Sve novine u Srbiji objavljuju sta zele,ne postoji SNS direktiva ili slicno,ne lupaj.Da je tako ne bi mnogi otvoreno napadali vlast.

        1. Cita danas, nin, vreme, sto puta dnevno, i bilo sta da procita, nervirase, istina najvise boli, znam iz iskustva

      1. JovanaR? Iz Dolova možda? Pa zar imate vremena za komentarisanje pored šetnje od vrata do vrata i uznemiravanja građana, sa sve spiskovima koje zakonski ne bi trebalo da imate. I Vi komentarišete slobodu u medijima? Sram Vas bilo!

    2. Pa nek procitaju pitanje do kraja i ukljuce mozak pre nego sto glasaju.Po tome se valjda razlikuju citaoci Danasa od citaoca tabloida poput Informera i Kurira

      1. Misliš da su čitaoci DANAS si n1 antisrpski raspoloženi?

    3. …i uz sve to,mora Corax da mu crta,kako bi shvatio situaciju koju prenebregava…

  2. Mislim da ga cita koliko i ja – dakle, upoznaje se sa cinjenicama o tome koji NGO ima najvise para.
    E, onda dolazi tendenciozni deo – ‘zasto ga ne cita’… Iskreno, meni je dovoljno da vidim naslov da znam sta je u clanku. Iskreno, gomilu gluposti i kolumna zaista niko ko se bavi necim ozbiljnim ne moze citati. No, ja sam ovde zato sto ovo dozivljavam kao kulturni rat. Danas je isto sto su BBC i CNN, te i nametnute teme su jednako Fake News. Tako da, anketa je namestena po samim odgovorima…
    Eh, prodje vreme kada se moglo citati nesto ozbiljno i konzevativno. Malo je Draskovica, Protica, Batica… Na zalost, taj konzervativni deo Srbije je potpuno izbrisan u borbi izmedju rusofila i titoista…
    Osim toga, nema nikakvog dijaloga. Kao kad u USA kazete da ste za Trump-a i izgubite gomilu prijatelja, isto tako u Srbiji, ako ste za Vucica, desi Vam se isto. Interesantno je kao to nikoga, niti interesuje, niti je moguce obrazloziti svoje misljenje…
    Kao posledica javlja se radikalizacija i, naravno, gomila psovki upucenih moderatorima, redakciji i ‘novinarima’… Zao mi je, ali u Srbiji nece biti dijaloga jako dugo vremena, a iz istog razloga ce moji istomisljenici i dalje glasati za Vucica… Pa, izvolite… Sami ste to hteli!

      1. Gospodine vi ste promašili temu. Pitanje je jasno, kao i mogućnost odgovora i ne vidim čemu tolika opservacija na temu da li Vučić čita ili ne čita Danas. Vi ga podržavate i to je uredu, ali da li mogu da vas pitam zašto, a onda ljudski da udjemo u diskusiju za i protiv. Po mom skromnom mišljenju mislim da čita, jer što ne bi, pa on je pretsednik cele Srbije i svih njenih gradjana, kao što je Danas novina za sve gradjane Srbije

        1. Naravno da mozete da me pitate. Odgovoricu Vam sa zadovoljstvom – zato sto mislim da u ovom trenutku Srbija nema ni snagu, ni potencijal za bolju opciju, niti su joj istorijske okolnosti naklonjene.
          Smatram da ce se novi politicki zivot u Srbiji, u periodu posle Vucica, stvoriti od snaga koje su trenutno na Vlasti, ili nekih potuno novih snaga.
          No, ja definitivno nisam zadovoljan sadasnjim stanjem u Srbiji. Niti sam zadovoljan prisustvom SPS-a ili drugih pro-ruskih snaga u Vladi.
          Sto se ‘promasene teme tice’ – anketa jako podseca na celokupnu scenu. Svi se vide kao lik u ogledalu Vucica i sve se svodi na Vucica. Smatram da je to zelosno. Da li cita – cita, bar delimicno. A, zasto ne cita? Kako se pojavljuje to drugo pitanje? Zasto cita, da li cita? Kroz to se vidi Danas?!
          Danas utice na gradjane, ali, bojim se, potpuno pogresno utice na gradjane. To je politicki aktivizam (a ne novinarstvo), koje je u skoro svim svojim stavovima kopija uzasnog kulturno-marksistickog trenda Demokratske stranke u USA, Laburista, Zelenih i slicnih grupacija. To su pozicije nekadasnjeg SKJ ili JUL-a, a to su one snage protiv kojih sam se borio celog zivota… Smrt opozicije u Srbiji i jeste rezultat njenog delovanja. Kombinacija marksizma, klerikalizma i nacionalizma koja sebe hrani samo postojanjem jednog Vucica. Gradjanske, kapitalisticke, provecene opozicije nema.

          1. da se glasa za najvecu korupciju u zemlji ikada??
            Pa ako ista ostane od zemlje posle Vucica, farmi, pinka, happy -ja, slavnih kriminalaca i njihovih jos slavnijih starleta koje gledamo kao da su to pravi uzori pokoljenjima, neprofesionalnih pojedinaca postavljenih na najodgovornija mesta, stranackog zaposljavanja, urusenih institucija, laznih diploma i ko zna sta jos, vi onda iskoristite povoljnije okolnosti da menjate stanje u zemlji.

    1. Nekoliko opaski:
      1). Razlog zbog cega nema dijaloga je upravo Vucic. On obozava monologe, pa laprda po dva sata kao Mao ili Kastro. Njegovo pateticno glumatanje I kukumakanje je susta suprotnost dijalogu.
      2). Ovde u Americi ljudi ne zele da razgovaraju sa Trampovim pristalicama, jer Tramp, kao I Vucic ima samo jedan cilj, a to je da unisti instutucije u drzavi. Razlike je sto su Americke institucije I slobode mnogo jace nego u Srbiji, pa mu bas nesto ne polazi za rukom. Nije nama bitno sto je on Republikanac, vec sto je vulgarni populista I rasista.
      3).Idiotska floskula Fake News je jedina odbrana jeftinih populistickih baraba, I Trampa I Orbana, I Erdogana, I Vucica. Najvece I najopasnije lazi izlaze iz njihovih usta I to svakodnevno.
      4 I zadnje za sada). Da bi se imao kakav takav dijalog sa konzervativcima, oni bi morali da se vrate nekim starim principima. Ovo sada je prostacko huskanje, mrznja prema demokratiji I zaista najvulgarniji nacionalizam.
      Toliko gosp. Stefanovicu, osecao se prozvanim, jer vec 29 fodini zivim u Americi I protivnik sam Trampa.

  3. Pa naravno da cita, nece valjda da cita ono sto je vec sam pisao 😀 a drugi dokaz su onih 9 televizora u kabinetu, cita on i sve komentare na Danasovom sajtu

  4. Ne moze covek ni da istakne koje novine cita da ga vi ne napadnete da utice na nekoga..

  5. Ajooj, pogresno sam kliknula da ne verujem da cita. Mozete li da mi ponistite, da glasam opet. Gde ne cita, cita i komentare.

  6. jedino danas i čita . ostale ne jer ih lično uređuje . a voleo bih da vidim tog vučićevića koji bi „preuredio“ ono što je predsednik sns-a naložio .

  7. Cita i to vrlo pazljivo. Moze da prica sta hoce, da je iskren, priznao bi da je veran citalac i da mu je vrlo vazno sta u Danasu pise. Ovi branitelji lika i dela, odnosno napadaci, ako im se ne dopada Danas imaju svoje nazovi novine. Ovde su zalutali, uglavnom po zadatku.

  8. Jedino Danas i cita i to tako sto prvo pogleda karikaturu.Druge dnevne novine se i njemu gade.

    1. Znači ceo život si bio u zabludi. Stavi prst na čelo i malo bolje razmisli.

  9. Pa on ne bi mogao da zaspi dok ne pročita Danas, to je običan folirant. Kaže ne čita a sve zna šta piše u Danasu

  10. pošto se želi danas uništiti a to je najefikasnije ekonomski
    onda kaže ne čita
    i niko u srbiji ne čita danas jer svi slede AV-a!
    i tako je ugušio ekonomski ove novine
    jer se ne sme ni oglašavati u danas-u
    jer onda gubiš poslovne patnere jer si
    se oglasio u danas.u
    a te novine ne voli AV
    i par miliona stanovnika srbije..
    itd itd

  11. Obzirom da se od njega godinama nije čulo ništa pametno, očigledno je da on ne čita Danas. To bi mu bio preveliki intelektualni napor.

  12. 100 % cita ,Jer jedino DANAS moze da cita ,Druge Listove on uredjuje I zstampa zajedno sa BIA .

  13. Naravno da čita. Danas je jedna od malobrojnih novina u kojima nešto može da pročita. Ove ostale novine piše, pa nema potrebe i da ih čita.

  14. Pridajete previše važnosti sami sebi, svako bira šta će da čita a Vučić ima važnija posla nego da se smara sa Vama

  15. Svakako da cita, to su takoreci jedine novine koje pisu proverene informacije i realnu sliku. Nisu novine krive sto je predsednik povezan sa svim kriminalcima u zemlji i sire.

  16. Ne vidim čemu tolika tenzija na temu da li neko nešto čita ili ne čita. Ukusi su različiti i različita su interesovanja.

  17. NEMA ON VREMENA DA CITA TAKO SADRZAJNE NOVINE ALI MU PRENESU DOUSNICI STA SE PISE! DANAS SVETIONIK ISTINE I REALNOSTI!

  18. Ne razumem, zasto neki misle da su jako interesantni da bi predsednik obracao paznju na njih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.