Najbolji srpski teniser Novak Đoković, sastaće se kasno večeras u osmini finala turnira u Indijan Velsu sa Hrvatom Ivanom Ljubičićem. Đoković je izjavio da su meč i pobeda nad Nemcem Filipom Kolšrajberom pouka za predstojeći duel sa Karlovićem i da će nastojati da popravi igru.

– U meču sa Ljubičićem moraću da budem maksimalno koncentrisan od početka do kraja, kako mi se ne bi dogodili psihološki padovi kao protiv Kolšrajbera sredinom susreta – rekao je Đoković. Beograđanin i Banjalučanin su se do sada sastajali šest puta, a Đoković je zabeležio pet pobeda uz samo jedan poraz. Zanimljivo je da su ovi teniseri, iako različiti po godištu (Ljubičić stariji čak osam godina) veliki prijatelji van terena i dugogodišnji sparing partneri na trninzima u Monte Karlu, ali i komšije.

Posle njihovog duela, koji je treći na programu centralnog terena u Indijan Velsu (prvi počinje u 19.00), svoj meč igraće i Viktor Troicki protiv češkog tenisera Tomaša Berdiha.

Juče su i oba srpska predstavnika u dublu Nenad Zimonjić i Dušan Vemić zabeležili pobede u drugom kolu. Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor su u drugom kolu pobedili američki dubl Endi Rodik – Džejms Blejk sa 2:1 (6:4, 3:6, 10:7). Uspešan je bio i Dušan Vemić u paru s Hrvatom Ivom Karlovićem. Vemić i Karlović pobedio je španski dubl David Ferer – Albert Montanjes, takođe sa 2:1 (6:3, 4:6, 12:10).

Jelena: Umalo da poklonim pobedu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je posle meča sa Sarom Erani da je na momente igrala dobro, ali da je dosta poena poklonila svojoj protivnici. Jankovićeva, koja je postavljena za šestog nosioca na turniru, na kraju je savladala Italijanku sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:4). „Bila je zaista velika borba i pokušala sam da ostanem pozitivna tokom celog meča. Borila sam se za svaki poen i išla sam korak po korak do kraja. Nisam imala dovoljno čvrstine u pojedinim trenucima. Odigrala bih nekoliko poena dobro, a potom bi poklanjala poene protivnici“, istakla je Jankovićeva. Beograđanka je u osmini finala rano jutros igrala protiv izraelske teniserke Šahar Pir, koja je postavljena za 17. nosioca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari