Stariji moraju da se zaštite trećom dozom Fajzera

Prof. dr Radmilo Janković, anesteziolog i koordinator kovid ustanova na jugu Srbije, govori za Danas o stanju u bolnicama

Ostavite komentar


  1. Kao neko ko je u medicini 33 godine, mogu da kažem da sam besan i razočaran razvojem događaja.Naš narod je primitivan i tvrdoglav.To će da se nevakcinisanima obije o glavu.Posledice će biti pogubne.

  2. Ja sam primio astrazenecu i treću „u fajzer, jer je preporučeno da treća bude rnk. Za sinofarm smo mini Pakistan test treća faza i pokazalo se da je loša vakcina. Najbolje bi bilo bataliti to i fokusirati se na ostale tipove vakcina, a Kinezi neka jebpoboljšaju ako je moguće

  3. Ja sam penzioner, 68 god. i ne bolujem ni od jedne hronične bolesti a primio sam ,po pozivu, “ Fajzer“ ,zbog sigurnijeg putovanja. Verujem u nauku ali ne infaltivnom Vučiću…

  4. Da li se razmišlja i o tome da se, osim vakcina, obustave masovna okupljanja na kojima se nekontrolisano konzumira alkohol i smanji mogućnost zaražavanja? Još koliko je festivala planirano u narednih mesec dana? Sledeće nedelje ćemo videti posledice festivala piva koji je u toku, a prilično je veći od Guče … Da li se ovako povećan broj zaraženih povezuje i sa nedavnom Gučom?

  5. prijateljica, sinofarm primila, posle 2.doze vise od 1500 antitela
    mlada, zdrava, sad dobila koronu

  6. Primila sam prve dve kineske, prekjuče treću Fajzer, nikakve reakcije sva tri puta.

  7. Ja sam u februaru dobio dve vakcine Sinofarma, i na pregledu antitela,ustanovilo se da imam 128 antitela.Ovih dana,pak, primio sam treću vakcinu Fajzer i nadam se dobrom kombinacijom.No ništa nije sigurno,ali najsigurnija je molba zdravstvenih radnika da se stanovništvo vakciniše,makar kojom vakcinom…

  8. Primila sam pre 6 meseci 2 doze sinofarm vakcine jer nije bilo izbora,a smatrala sam da treba sto pre da zastitim i sebe i svoje.Starosne dobi sam 66 GODINA.Sada se pitam kako cu znati da li mi je potrebna treca doza fajzera ako nemam znacajnije imunodeficijentne bolesti.Zaista nas zasipaju masom kontradiktornih saznanja i stavova,a izjasnjavaju se najcesce lekari neodgovarajucih specijalnosti.

  9. Konacno neko da kaze pošteno da Sinofarm vakcina nije pogodna za starije od 60 godina. I to pokazuje da je Radmilo Janković lekar na koga drugi treba da se ugledaju. Hvala, doktore!

Ostavite komentar


Društvo

"Ja radio, ja gradio, ja žrtva": Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića? 8

„Ja radio, ja gradio, ja žrtva“: Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića?

Desetine i stotine obraćanja. Među njima, rekli su mediji, bilo je i „istorijskih”, „udarnih”, onih koje „cela Srbija čeka”. Posle tih obraćanja najčešće nema vesti, nema ni mnogo činjenica, ali jedno bude sigurno - predsednik Srbije je „zagrmeo”. A „grmljavina” se sa tabloidnog, na sve druge jezike prevodi kao niz stavova koji su predstavljeni kao jedina i nepobitna istina, niz spinova koji su tu samo da bi učvrstili imidž požrtvovanog i sposobnog, lidera koji je garant opstanka države i društva. Istinomer je počeo da broji sve te „grmljavine” iz predsedništva, s kablovskih ili televizija s nacionalnom pokrivenošću, uključenja iz Pariza, Brisela, Njujorka. I obrazac postoji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.