Startuje daljinsko grejanje u Kladovu 1Foto: M. P. / Danas

Visoke temperature odložile su početak ovogodišnje grejne sezone u Kladovu do prvih dana novembra. Tople probe daljinskog grejanja počele su u sredu, 2. novembra, a grejna sezona počinje dan kasnije, u četvrtak.

Prema najavama odgovornih u JP “Jedinstvo” Kladovo za korisnike daljinskog grejanja grejna sezona počinje u četvrtak, 3. novembra.

Prethodile su joj tople probe dan ranije koje su podrazumevale proveru rada opreme i postrojenja, a nadležne službe “Jedinstva” kontrolisale su i funkcionalnost toplovodne mreže i grejnih instalacija.

Iz ovog kladovskog preduzeća saopšteno je da će isporuka toplotne energije korisnicima narednih dana biti u zavisnosti od prosečnih dnevnih temperatura, kao i da će radnim danima isporuka toplotne energije biti od 5 do 21 čas, a vikendom i u dane praznika od 6 do 21 sat.

Poručuju takođe, da građani narednih dana samostalno ne otvaraju ventile grejnih tela zbog ispuštanja vazduha, već da za sve smetnje pri radu sistema daljinskog grejanja pozovu stručnu službu JP „Jedinstvo“.

Kladovsko “Jedinstvo” greje blizu 150 .000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora u Kladovu i Brzoj Palanci.

Inače, nova, viša cena daljinskog grejanja u Kladovu primenjuje se od 1. septembra i za korisnike usluga kladovskog JP “Jedinstvo” grejanje je skuplje 13 procenata.

Nakon poskupljenja, cena za stambeni i poslovni prostor bez mernih uređaja, računajući i PDV, iznosi 95,10 dinara po kvadratu.

Kada je u pitanju stambeni i poslovni prostor sa mernim uređajima, varijabilni deo je, takođe sa PDV-om, 6,67din/Kwh, dok je fiksni deo 406,80 din/KW rekli su nam odgovorni u “Jedinstvu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari