Stefanović: Akcija "Ares" nije predstava za javnost 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da ne razume zašto neko ima potrebu da kaže da je akcija „Ares“, u kojoj je uhapšeno 573 osoba, predstava za javnost.

„Kažu – ne valja akcija. Ja to ne shvatam. Prosto ne razumem ko može da navija za kriminalce, šta god da su mu politički razlozi, ko može tako nešto da uradi. Većina ljudi u Srbiji, na sreću, podržava ove ljude iz policije, koji su ginuli na terenu“, rekao je Stefanović za TV Pink.

On je podsetio da je u akciji „Ares“ zaplenjeno 552 kilograma narkotika, otkriveno pet laboratorija droge, da su protiv 1.033 osobe pokrenute krivične prijave, a da su 573 osobe zadržane za neka od najtežih dela, kao što su pokušaj ubistva, prevara i iznuda.

U okviru ove akcije, policija je pronašla i vlasnicima vratila 10 ukradenih automobila.

„Jedan od velikih uspeha koji smo postigli poslednjih nekoliko godina jeste da niko više ne zna kada će se policijska i tužilačka akcija sprovoditi i to je dobro, jer se tako ne mogu upozoriti kriminalci, manje informacija curi i to postiže svoje rezultate“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari