Stefanović: Brnabić je pravo lice korumpirane i nesposobne vlasti 1Foto: FoNet/SSP

Premijerka Ana Brnabić nastavila je da se obračunava sa političkim neistomišljenicima putem društvenih mreža. Sinoć je na svom Tviter nalogu pustila spot u kojem sugeriše da je lider SSP Dragan Đilas „pokrao decu u Beogradu“, pritom dodatno objašnjavajući video uradak jutros na televiziji Pink, gostujući u Jutarnjem programu.

Zašto Đilas nije izveden pred lice pravde, kada je već toliki lopov kako ga godinama aktuelna vlast predstavlja, premijerka nije odgovoila. Ali zato Brnabić nije imala problem da deli spotove kojim se targetiraju politički protivnici, poput onih kojim je pred samo ubistvo na Pinku emitovan o Oliveru Ivanoviću. U poslednjem o Đilasu, reč je o Velikom bratu.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenjuje za Danas da vlast skoro deset godina laže i napada Đilasa bez ijednog dokaza, bez bilo kakve krivične prijave, a kamoli optužnice.

– Zašto? Zato što je sve laž čime ga napadaju, i zato što tako pokušavaju da izvrše društveno i političko uništenje jednog čoveka i njegove porodice. To je ista ona vlast koja je bez osnova uhapsila skoro 400 ljudi iz DS posle 2012. a osudila jednog. Njihov cilj je uništenje bilo kakve opozicije i drugačijeg mišljenja u ovoj posebnoj vrsti diktature. Potrebno je da uplašene ljude i uvere da promene nisu moguće ali u tome neće uspeti. To se već vidi svuda po Srbiji – ističe Stefanović.

Prema njegovim rečima, ne priliči da je Ana Brnabić premijerka bilo koje države a naročito Srbije.

– To je istorijska blamaža i društvena anomalija koja će biti zaboravljena nakon njihovog skorog odlaska sa vlasti. Ona je pravo lice korumpirane i nesposobne vlasti, unapređena linija SNS botova koja sprovodi javni linč nad Đilasom i koja ne vidi problem u tome što su isto radili i Oliveru Ivanoviću. Zamislite ima li bilo koje države u Evropi gde premijerka ima brata koji je od državnih firmi uzeo ogromne pare, koja lično plasira bestijalne spotove protiv opozicije i koja je na čelu botovske falange? Ima li bilo gde da je neko ostao nakon svih propasti, smrti i jada osim u naprednoj Srbiji? Ne priliči nam ovo kao narodu i državi i zato ćemo ih poslati u istoriju, pred sudove i natrag u školu na opismenjavanje – zaključuje Stefanović.

Upitan da prokomentariše spot, Đilas se za Novu rs. zapitao kako da reaguje:

„Da stoti put objašnjavam da je u Emotionu moja firma bila manjinski partner, da je Emotion izgradio zgradu od dva miliona evra, da je zgrada u vlasništvu Pionirskog grada, a ne Emotiona. Da je Emotion na osnovu uloženog koristio taj prostor određeni broj godina i da je logično da, dok se otplaćivalo uloženo, kirija bila mala? Zaista ne mogu“, rekao je Đilas i dodao:

„Tu je ključno pitanje, a što oni pojačavaju ionako neverovatne napade na mene ovim spotovima kad SSP i mene niko ne podržava?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari