Stefanović: Dobrovoljno služenje vojnog roka je patriotski čin 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas, nakon obilaska Centra za obuku kopnene vojske, da je „dobrovoljno služenje vojnog roka jedan patriotski čin koji znači puno i za Vojsku i za Srbiju“, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Stefanović je nakon prikaza obuke pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica, inženjerije, izviđača i vojnih policajaca u krugu kasarne „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu, u čemu su učestvovali oni koji su se prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i polaznici kurseva za rezervne oficire i podoficire, izjavio da su svi učesnici „pokazali visok nivo znanja i samopouzdanja“.

„Videla se i izuzetna uvežbanost i preciznost na terenu i nadamo se da ćete se brzo priključiti jedinicama kao starešine. Naša zemlja napreduje i ekonomski jača i imaćemo i još bolju opremu i naoružanje i bolje plate za vojnike. Radićemo još jače na tome da svaki pripadnik Ministarstva odbrane i Vojske Srbije oseti i da država brine o njemu i da je ponosna na njega“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari