Inicijativa za vraćanje vojnog roka, bankrot agencije "Barcino", "neradni" 8. januar: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Beta/Hristov Consulting/Saša Đorđević; FoNet/Ministarstvo odbrane Srbije; D. Majstorović; Vlada Srbije/Slobodan Miljević;

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Vlada Srbije je u četvrtak usvojila zaključak kojim se poslodavcima preporučuje da i drugi dan pravoslavnog Božića, 8. januar, bude neradni dan. Opširnije OVDE.

Nemački teretni brod „Antonia“, koji je sa dve natovarene barže plovio Dunavom, udario je u petak u most između Bačke Palanke i Iloka, nakon čega je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva potonula. Opširnije OVDE.

Generalštab Vojske Srbije pokrenuo je inicijativu i predložio predsedniku države Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka koji bi trajao do četiri meseca. Opširnije OVDE.

Po odluci Vlade Srbije, od ponedeljka 1. januara na teritoriji Srbije je omogućeno slobodno kretanje vozila sa kosovskim, „RKS“ registarskim oznakama, a na snagu je stupila i primena bezviznog režima za građane Kosova za putovanja unutar EU Šengenske zone. Opširnije OVDE.

Milenijum osiguranje pozvalo je u sredu putnike, koji su platili a nisu realizovali putovanje preko turističke agencije „Barcino turs“, da podnesu zahtev za isplatu naknade iz osiguranja. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari