Stefanović: Niko nema pravo da napada policajce 1Foto: Fonet/MUP

Napadi na policijske službenike koji obavljaju jedan od najtežih poslova u Srbiji i brinu o bezbednosti građana nedopustivi su i zato je neophodno da se oštrijom kaznenom politikom taj problem konačno reši.

To je poručio danas ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića povodom napada na školskog policajca u Vinči.

Niko nema pravo da fizički i verbalno napada policajce koji se staraju da nam deca u školskim dvorištima budu bezbedna, zaštićena od narkodilera i svih drugih opasnosti, navodi se u pisanoj izjavi Stefanovića. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaštitiće svoje zaposlene i neće dozvoliti da oni koji su digli ruku na policajca i sprečili ga da obavi svoju dužnost prođu nekažnjeno, ponovio je on.

Stefanović je ukazao da je epilog napada na policijske službenike u najvećem broju slučajeva uslovna osuda. Takvom blagom kaznenom politikom šalje se loša poruka i veliki broj onih koji su jednom počinili ovo krivično delo ne prezaju da to ponove, dodao je on.

Stefanović je najavio da će sa ministarskom pravde Nelom Kuburović razgovarati o modalitetima pooštravanja kaznene politike za krivična dela napada na službeno lice.

Uvek ćemo brzo i efikasno reagovati i zaštititi pripadnike policije i tražiti od tužilaštva maksimalne kazne. Srbija je zemlja koja se stara o policijskim službenicima i neće dozvoliti da oni budu glineni golubovi i meta napada, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari