Stefanović uručio ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Vranju 1Foto: FoNet/MOD

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas u Vranju ključeve za 39 stanova pripadnicima snaga bezbednosti i poručio da je država sistematskim rešavanjem stambenog pitanja počela proces gradnje budućnosti za ljude u Srbiji.

„Upravo izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koju je pokrenuo predsednik Vučić, pokazuje kako se brine o ljudima, o svakom čoveku u ovoj zemlji, jer nisu samo pripadnici snaga bezbednosti ti koji će imati priliku da kupe ove stanove, proširićemo projekat i na druge kategorije“, rekao je Stefanović, saopštio je MUP.

On je naveo da su pripadnici policije, vojske i BIA na prvoj linije odbrane države i svako ko je dan proveo u ovim sistemima zna koliko je ovaj posao težak, koliko odricanja podrazumeva i koliko su njihove porodice zabrinute kada su oni na zadacima.

„Ovo je samo jedna od stvari koju činimo da makar ne morate da brinete za ovaj važan deo svoje egzistencije i da vam kao država pokažemo poštovanje za sve što radite za Srbiju“, rekao je Stefanović pripadnicima snaga bezbednosti, koji stanove u okviru projekta državne stanogradnje imaju priliku da kupe po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.

Stefanović uručio ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Vranju 2
FoNet/MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je od vremena Tita, Aleksandar Vučić prvi čovek koji vodi Srbiju, a koji je pokrenuo plansko i sistematski organizovano zbrinjavanje svih pripadnika službi bezbednosti.

Posle decenija čekanja, naglasio je Vulin, dočekali smo da se o pripadnicima snaga bezbednosti vodi računa na poseban način, da se kaže koliko su izuzetni, da se kaže koliko su važni i da se kaže koliko ova država misli i brine o njima.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je istakao da je oko izgrađenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti planirana i gradnja infrastrukturnih objekata, kao i objekata uslužnih delatnosti, što će značajno doprineti kvalitetu života stanara tog dela Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari