Stefanović: Vidojković pretio Vučiću 1foto Miroslav Dragojević

Najgore uličarske psovke i pretnje koje je Marko Vidojković uputio predsedniku Aleksandru Vučiću nisu nikakav njegov napad besa, a kamoli sloboda izražavanja već poslednji korak pred fizički napad na šefa države i njegovu porodicu, ocenio je danas u saopštenju ministar odbrane Nebojša Stefanović.

On smatra da se ne radi o incidentu, već da je „samo u nekoliko reči izgovorena cela politika Dragana Đilasa, njegove partije i njegovih saveznika“, kao i da je od Vidojkovićevih psovki i uvreda „gore ćutanje svih onih kojima je obaveza da spreče i osude ovakvo trovanje javnosti“, prenelo je Ministarstvo odbrane.

„Кo će od međunarodnih organizacija koje ne propuštaju priliku da se žale na nekakvo ugrožavanje slobode izražavanja sada da osudi ovakve nečuvene uvrede i pretnje na račun šefa države, u kojima se sramotno psuje čak i njegova majka“, poručio je Stefanović i upitao gde su domaće organizacije koje „kobajagi brinu o medijskim slobodama da žigošu ovakvo uličarsko i nasilničko ponašanje“.

„Neka ne pokušavaju da nađu opravdanje za ovakve napade. Ovo nije pitanje nikakve slobode jednog kobajagi umetnika, ovo je najjasnija politička poruka Dragana Đilasa, njegove partije i njegovog medijskog koncerna upućena predsedniku Republike i to je poslednji korak ka fizičkom napadu“, ocenio je Stefanović.

Zaključio je da to moraju da imaju u vidu i sve institucije koje su dužne da zaštite građane, a pre svega predsednika Vučića, kome je ovim izrečena najotvorenija pretnja.

Majka predsednika Vučića mi ni najmanje nije bila u glavi kada sam njega opsovao“, ističe za Danas Marko Vidojković, pisac i jedan od voditelja podkasta “Dobar loš zao” nakon što su ga režimski mediji napali da je psovao majku predsednika Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Stefanović: Vidojković pretio Vučiću”

  1. Ja sam gledao emisiju, Stefanović ne gleda “ američku televiziju’, bar tako je on zvao, mada je emisija bila na Yu tube.
    Da je popularni Slina naveo kontekst u kome je Vidojković opsovao, videlo bi se da je psovka upućena Vučiću, zbog izjednačavanja RTS i N1.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.