Kvalitetnom odbranom, naročito u drugom poluvremenu košarkaši Crvene zvezde uspeli su da naprave važan brejk u Češkoj protiv Nimburka u prvom kolu Grupe L druge faze Evrokupa. Ni u najlepšoj mašti, na polovini sna, crveno-beli nisu mogli da zamisle bolji početak nastavka takmičenja na međunarodnoj sceni. Trijumfom u predgrađu Praga, Zvezda je napravila lepu uvertiru pred gostovanje Gran Kanarije sledećeg utorka u Pioniru.

NIMBURK – CRVENA ZVEZDA 60:65 (19:19, 22:17, 8:16, 11:13)

Dvorana: Čez Arena. Gledalaca: 6.328. Sudije: Drabikovski, Šulga, Kalpakas.

NIMBURK: Benda 14, Sokolovski 6, Pumprla, Valc, Kremen 3, Nečas 4, Li 6, Slezak 7, Luis 11, Riči 2, Lenzli 7.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 11, Kikanović 3, Radosavljević, Rondović, Tejlor 19, Nedović, Stević 9, Radivojević 3, Videnov 4, Štimac 10, Bakić, Bjelica 6.

 

Iako su u prvom poluvremenu sasvim solidno igrali u pozicionom napadu, zbog slabog vraćanja u odbranu, lošeg izvođenja slobodnih bacanja i očiglednog problema u defanzivnom skoku, igrači trenera Aleksandra Trifunovića dozvolili su rivalu da na isteku prvih dvadeset minuta bude u prednosti od upozoravajućih pet poena (41:36).

Pametnim branjenjem protivničke igre dva na dva, u čemu je prednjačio sinoć odlični Oliver Stević (9 p, 5 sk), uvek na korak ispred rivalskog krilnog centra, Zvezda je polovinom treće deonice uspela da preokrene rezultat (50:47). Mada je u više navrata srljao u napadu, Majk Tejlor (19 p, 8 il) je uz pomoć Marka Kešelja (11p) i Vladimira Štimca (10 p) „prelomio“ meč minut pre kraja, kada je pogotkom za tri poena konačno uverio domaćina da će njihova tvrđava po prvi put ove sezone biti srušena u Evrokupu 65:60.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari