Dvojici učenika Ugostiteljsko-turističke škole u Čajetini, koji su bili najbolji tokom stručne obuke u renoviranom školskom restoranu, hotel Mona dodeliće stipendije za studije, a nakon toga i radna mesta u tom hotelu na Zlatiboru.


To je najavio Ivan Jevremović, direktor Mone, objasnivši da time taj hotel želi da pomogne mladim ugostiteljima na početku karijere. Jevremović je pozvao i ostale učenike te škole da konkurišu za radna mesta konobara i kuvara u tom hotelu, poručivši da je nedavno renoviranje restorana Ugostiteljsko-turističke škole na Zlatiboru sjajna prilika da učenici stiču neophodna stručna praktična znanja.

Na svečanosti u tom restoranu 38 učenika ugostiteljskih škola iz Bajine Bašte, Prijepolja, Užica i Čajetine, koji su od oktobra prošle godine pohađali stručnu obuku tokom projekta Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica, uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske, dobili su i sertifikate da su je uspešno završili.

– Očekujem da će i drugi hoteli slediti primer Mone, a mi smo tokom projekta realizovali dobru ideju, za koju se nadam da će se dalje razvijati – poručila je Ruška Dabić, tim lider Programa razvoja privatnog sektora RRA Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari