Biljana Stojkovicfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Kopredsednica stranke Zajedno i univerzitetski profesor Biljana Stojković izjavila je večeras FoNetu da je ponosna na svoje studente, jer su pokazali da je osim ispita i učenja važna i neka vrsta društvene akcije, a navela je da sada strankama opozicije predstoji diplomatska ofanziva prema svojim kolegama i Evrope.

Ponosna sam na svoje studente, ovo je odlična lekcija koju su održali svojim profesorima, rekla je Stojković na protestu ispred Skupštine Srbije, u kojoj je sedište Republičke izborne komisije.

Ona ih je pohvalila jer su podržali i svoje kolege u Češkoj, posle oružanog napada na Univerzitet u Pragu.

Stojković je najavila da se priprema pismo podrške među profesorima Univerziteta, za koje smatra da su među najpovlašćenijom kategorijom u društvu i da treba prvi da reaguju na situacije, kao što su nepravilnosti i krađa izbora.

Kada je reč o strankama opozicije, Stojković je najavila da sada predstoji diplomatska ofanziva, odnosno da one treba da se obrate svojim grupacijama u Evropskom parlamentu.

Zajedno i Zeleno-levi front su se obratili evropskim zelenim strankama, koje sada imaju priličan značaj u Evropskom parlamentu, i dobili smo podršku za ideju da dođe međunarodna komisija da pregleda izbornu dokumentaciju, rekla je Stojković.

Sva dešavanja u vezi protesta pratite u Danasaovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari