Stotine miliona „budžetskih“ dinara za RTK koja je trebalo da bude privatizovana pre tri godine

Ostavite komentar


  1. Naslov navodi na krivi put. Medij jeste privatizovan pre 3 godine. Zatim, potpuno je netacan podatak ili pogresno interpretiran o iznosu dugovanja nastalim za vreme dok je medij bio privatizovan.
    Dugovi javnog preduzeca unetog u privatizaciju su cinili ogroman deo isplacenih sredstava, kao i dugovi nakon raskida privatizacije, uporno se precutkuje da je RTK nakon raskida privatizacije bila 6 meseci drzavna i nije emitovala program vec gomilala dugove pre nego sto je postala gradska, dok gotovo 30% isplacene sume cine troskovi sudskih postupaka i troskovi izvrsenja. Takodje, RTK je za vreme dok je bila privatna zaduzivana troskovima komunalnih usluga Gradske poreske uprave, Kragujevackih novina i sl. sto su milionski iznosi, takva situacija nije bila normalna ali se desila. Privatni vlasnik jeste bio nekorektan, nije uradio sta je obecao, ocigledno pojam nema o medijima, ali nije ni napravio toliki dug. Sto se tice budzetskih stavki preraspodeljivan je novac (i to ne samo RTK vec i drugim ustanovama, sto su javni podaci) sa pozicija na kojima su postojala neutrosena sredstva koja bi se svakako vratila u budzet… Ali o tome bolje da pise neko ko razume budzetsko funkcionisanje a ne ovakvo „istrazivanje“ koje ce sigurno da donese demante a verovatno i poneku tuzbu….

  2. Borackg (botsns?), najpre tvrdite da podaci nisu tacni, a onda u objasnjenju potvdiste da su tacni. dogovorite se sa samim sobom, posle ce sve biti lakse. Treba da bude tuzbi- gomila (!), ali protiv ovih koje pominjete, a u stvari ih branite. Tuzno. Dobro je da ima ovakvih istrazivanja, tek da se uverimo u ono sto naslucujemo.

    1. Da pojasnim, jasno je koliko je iz budzeta dato, ali nije isto da li je grad pokrivao svoje obaveze nastale do privatizacije i drzavne dugove nakon prvatizacije ili je sve to dug privatnog vlasnika. Nije isto i ne moze da bude. Jer to onda predstavlja svesnu manipulaciju a ne odgovorno novinarstvo….

  3. Šta potvrđujem? Iznete cifre nisu tačne. Privatni vlasnik ih nije napravio.
    Medij jeste privatizovan pre tri godine i to svi znaju, kako je mogla u daljem tekstu da se raskine privatizacija ako medij nije bio prethodno privatizovan i tako dalje…
    Ovo „109 miliona dinara na ime 575 izvršnih sudskih presuda za dugovanja iz perioda dok je bila privatizovana“ nije tacno, procitajte te podatke ponovo, javno su dostupni…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.