Studenti medicine u Beogradu protestovali zbog najave praktičnog dela ispita 1Foto: Aleksandar Roknić

Nekoliko desetina studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu okupilo se danas ispred zgrade dekanata posle odluke uprave da im u ispit uvrsti i praktični deo, iako zbog epidemije koronavirusa, tokom godine nisu imali vežbe.

Portal Nova.rs je preneo da su studenti nosili transparente „Jednakost za sve studente“, „Praktični ispit posle praktične nastave“, „I mi smo fakultet“, „Hoćemo dekana“.

Načelnica Onkološke klinike, Danica Grujičić, pokušala je da im objasni zašto je fakultet doneo takvu odluku, rekla im da „pozovu na odgovornost svoje predstavnike“, a pitala ih je da li su se dogovorili s njima, koga predstavljaju, koliko ljudi je potpisalo onlajn-peticiju.

Jedan od učesnika protesta je rekao: „Kao što vidite, mi smo grupa entuzijasta, a ostali studenti sede i pripremaju ispit, a znaju da je on nepravedan“.

Studenti su potom ušli u Dekanat i krenuli ka kancelariji kako bi dočekali dekana, navodeći da žele da pregovaraju samo sa njim, a planiraju da sede na stiroporu čekajući da bude rešeno njihovo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari