Oglasila se studentkinja prorektorka Beogradskog univerziteta: Šta kaže o angažmanu u organizaciji u kojoj su isplaćivane dnevnice za rad u kol centru SNS? 1Foto: CEROB/Fb

Ana Grčić, studentkinja prorektorka Univerziteta u Beogradu, oglasila se saopštenjem na svojoj Instagram stranici, u kome objašnjava svoj angažman u Centru za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB), u čijim prostorijama su isplaćivane dnevnice za rad u kol centru SNS-a, što je otkrio CINS.

„S obzirom na to da pojedini mediji već danima koriste moje ime i fotografiju u kontekstu političke borbe i političke propagande, kao studentkinja Fakulteta političkih nauka i student prorektor Univerziteta u Beogradu, želim da se oglasim i najoštrije demantujem sve navode, koji imaju za cilj da diskredituju rad studentskih organizacija i studentskih predstavnika“, navela je Grčić u saopštenju.

Ona kaže da je kao studentkinja FPN-a učestvovala i bila deo studentskih i omladinskih organizacija „sa ciljem da zajedno utičemo na bolji položaj mladih i poboljšanje studentskog standarda“.

Ulogu potpredsednika Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda imala je, kako ističe, pre dve godine.

„S obzirom na to da su se moje obaveze na poziciji studenta prorektora Univerziteta u Beogradu povećavale, nisam svoje aktivnosti lično nastavila u studentskim i omladinskim organizacijama, te ulogu potpredsednika više nisam obavljala“, navela je studentkinja prorektorka Univerziteta u Beogradu.

Kaže i da je svoj dalji doprinos studentskim i omladinskim organizacijama i udruženjima na nivou Univerziteta u Beogradu pružila isključivo u opisu svoje funkcije.

„Sarađujemo sa preko 200 studentskih organizacija na nivou Srbije, jer je naša dužnost da studentske inicijative slušamo, razmotrimo i borimo se za njih, što je rezultiralo brojnim promenama u uslovima studiranja i studentskog života, na čemu sam beskrajno zahvalna i na šta sam ponosna. Naš posao, kao predstavnika studenata, jeste da se borimo za prava studenata kod donosioca odluka, što vrlo uspešno i radimo. Na to smo ponosni, jer to jeste naš posao i nešto za šta smo dobili podršku studenata“, poručila je Ana Grčić.

Ona se zahvalila poznanicima i kolegama koji su joj pružili podršku i pokazali da njeno ime i ugled ne smeju da budu ugroženi navodima koji sa njom i sa njenom funkcijom nemaju dodira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari