Subotica dodeljuje 100 stipendija studentima 1Foto: J. Patarčić/Danas

Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije grada za školsku 2023/2024. godinu, koje će dobiti 100 studenata.

Kako se navodi u tekstu konkursa, stipendije će se isplaćivati u deset jednakih mesečnih rata, a iznos stipendije po studentu određuje se najviše do visine iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana.

Pravo na stipendiju imaju studenti koji su državljani Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa, koji prvi put upisuju bilo koju godinu studija prvog ili drugog stepena na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, kao i da su upisali tekuću školsku godinu na teret budžeta.

Stipendiju ne ostvaruju studenti koji imaju status apsolventa ili su u produženom statusu, koji su u radnom odnosu, te ako u toku školske godine napuste školovanje, navrše 26 godina života ili su korisnici druge stipendije.

Prijava za konkurs može se preuzeti u Gradskom uslužnom centru, odnosno sa internet stranice Grada Subotice, a zainteresovani studenti treba da je dostave Komisiji za dodelu stipendija, predajom u Gradski uslužni centar ili poštom.

Konkurs je otvoren do 7. novembra.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti (Trg slobode 1, 3. sprat/305) ili pozivom na broj telefona 024/626-883.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari