Subotica: Gradonačelnik apelovao na građane da ne stvaraju divlje deponije 1Foto: subotica.rs

„Grad Subotica je izdvojio dva miliona dinara za čišćenje prostora koji obuhvata oko 1.600 metara kvadratnih, gde se procenjuje da je odloženo skoro 500 tona otpada“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, nakon obilaska završnih radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnjeg kompleksa hemijske industrije Zorka u Subotici.

„Apelujem na naše sugrađane da prestanu da odlažu otpad i na ovoj lokaciji. Gradska deponija je jedino mesto gde se on propisno može odložiti. Cilj nam je da na teritoriji našeg grada nemamo divljih deponija, tim pre što smo njihov broj umanjili za oko 30 poslednjih nekoliko godina, a to će biti moguće, samo ako i građani žele da nam pomognu u ostvarenju tog cilja“, rekao je Bakić.

Bakić je najavio da će grad i ubuduće biti posvećen ekologiji i unapređenju životne sredine i da Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ na dnevnom nivou sprovodi aktivnosti koje se odnose na zaštitu životne sredine.

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev, takođe, je apelovao na građane i preduzeća da ne odlažu otpad na nedozvoljena mesta, jer ovo preduzeće po planu i programu nedeljnog odvoženja smeća odnosi otpad iz domaćinstava i kontejnera preduzeća na deponiju.

„U planu je da uklonimo i preostalih 16 divljih deponija koje se nalaze na teritoriji grada“, naveo je Milošev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari