Subotica: I ove godine bez dočeka na Trgu, sredstva preusmerena mladima i za lečenje dece 1Narodno pozorište u Subotici, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je danas odluku da sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 5,9 miliona dinara, opredeljena za proslavu dočeka Nove godine na Gradskom trgu, budu preusmerena mladima i za lečenje dece.

Tako će deo iznosa biti preusmeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da, pored već dodeljenih 100, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova, a u Odluci koju je na predlog Komisije doneo gradonačelnik.

Takođe, deo sredstava, iznos od 959.000 dinara, biće usmeren na budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta.

Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, biće usmeren na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine.

Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u 2022. godini realizovao do sada 83 molbe.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari