Subotica: Otvoren poziv za predlaganje dobitnika zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavila je javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji grada Subotice za dodelu zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe.

Počasni građanin je zvanje koje se dodeljuje za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva, fizičkim licima koja su svojim delima doprinela podizanju ugleda Subotice u zemlji i inostranstvu.

Priznanje Pro urbe se dodeljuje za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu Subotice podizanjem njenih materijalnih i duhovnih vrednosti pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj i privrednoj oblasti, kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Pismeni predlozi sa obrazloženjem i biografijom kandidata mogu da se podnesu do 9. maja, u štampanom obliku predajom u Gradski uslužni centar (Trg slobode 1) ili poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektronskom obliku na imejl adresu: [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari