Subotica: Uprkos apelima, problem stanovnika sa kanalizacijom se godinama ne rešava 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Stanovnici naselja Radijalac u Subotici nakon obilnije kiše imaju poplavu u ulici zbog izlivanja kanalizacije i fekalija i uprkos apelima nadležnim institucijama i Gradskoj upravi, problem loše izgrađene kanalizacije se ne rešava.

Kako je za subotički portal Magločistač izjavio upravnik zgrade u Ulici Braće Majer Vladimir Antić „ostalo je da se rekonstruiše kolektor koji je grad obećao da će uraditi kada budu imali sredstava, ali do sada to nije urađeno“.

„Mi (stanari) smo rasteretili zgrade koje se nalaze u Tolstojevoj ulici tako što smo o našem trošku izgradili tri nova priključka u iznosu od 220.000 dinara plus PDV. Grad je tada finansirao produžetak izgradnje kanalizacije, jer je ona bila izgrađena samo do pola. Dogovor je bio da oni urade rekonstrukciju kolektora“, rekao je Antić.

Napomenuo je da je to samo privremeno rešavanje problema jer ako se budu priključile sve nove zgrade koje se grade, stanari će opet imati isti problem.

„To se i danas dešava. Mi ponovo zovemo kamion da otpušava, zato što je ta kanalizacija loše napravljena. Cevi od kanalizacije, od zgrade se ne nalaze unutra u dubini, niti je ta jama duboka, nego je negde do članaka, i cev se nalazi skroz na površini. Kada se nešto desi, ona vrlo lako izbija napolje“, objasnio je Antić.

Upravnik zgrade navodi da je fekalna kanalizacija, koja bi inače trebala da bude zatvorenog tipa, povezana sa atmosferskom koja je otvorenog tipa pa se često ta prljava voda izliva na asfalt i na pešačke staze, kao i da stanari svaki put prijave problem „Vodovodu i kanalizaciji“ koja potom pošalje specijalno vozilo čiji se rad na terenu naplaćuje upravo tim stanarima.

Iz subotičkog „Vodovoda i kanalizacije“ su za Magločistač naveli da je ulični kanal u Ulici Braće Majer prilično plitak i se usled velike količine padavina lako izliva.

Na pitanja lokalnog portala iz „Vodovoda i kanalizacije“ su odgovorili da će obavljati preventivno čišćenje dva puta godišnje kako bi se izbegli mogući problemi, ali da zbog nedostatka sredstava u svom programu poslovanja ne predviđaju rekonstrukciju kolektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari