Subotičani traže da se na mestu Kvantaške pijace izgradi park a ne višespratnice 1foto: Natalija Jakovljević

Grupa od oko 50 Subotičana je danas Sekretarijatu za gradjevinarstvo Grada Subotica predala peticiju sa zahtevom da se na mestu Kvantaške pijace izgradi park umesto višespratnica, predvidjenih nacrtom plana za to mesto.

Planirana je izgradnja „otvorenog stambenog bloka“ koji se sastoji od „objekata višeporodičnog stanovanja“ na zemljištu koje je u javnom korišćenju, a u preostalom delu bi bio park.

Subotičanka Silvija Farkaš rekla je za agenciju Beta da je njihov predlog da se na čitavom prostoru uredi park, u čijem bi se delu i dalje nalazila manja pijaca.

„Predlog da se u dvorištima objekata koji budu izgradjeni 20 odsto ozeleni je neodrživ s obzirom da svedočimo izgledu dvorišta u novoizgradjenim objektima, kao na primer u ulici Jo Lajoša“, upozorila je Farkaš.

Navela je da celom gradu nedostaje parkova i zelenih površina, što potvrdjuju gradska planska dokumenta i navela da je nemoguće da grad nema finansijske uslove da izgradi jedan novi park u Subotici.

Po ranijim reakcijama opozicionih stranaka, „Grad Subotica je pribegao ovakvom rešenju (izgradnji) jer nije u mogućnosti da finansira nastanak novog parka, pa je potrebno da parcele u javnom vlasništu proda i planom omogući izgradnju višespratnica na tom prostoru“.

Javna sednica Komisije za planove biće u ponedeljak, 25. septembra, u 13 časova, u Plavoj sali Gradske kuće, gde će gradjani obrazložiti svoje primedbe tokom javnog uvida u plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari