dragan đilasfoto FoNet Milica Vučković

Svakoj stranci bi Srbija morala da bude na prvom mestu i nijedna ne bi smela da se vodi interesima drugih zemalja, izjavio je danas predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas na tribini u Loznici, komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Narodni pokret za državu neće biti ni za Istok, ni za Zapad.

Takva je politika Stranke slobode i pravde i mi smo na skupštini u junu prošle godine saopštili da naša politika staje u dve reči – interes Srbije, rekao je Đilas, navodi se u saopštenju SSP.

On je istakao da politika vlasti, nažalost, nije takva, jer da jeste, ne bi se vodili interesima ruskih i kineskih kompanija koje u Srbiji zarađuju milijarde evra na račun naših građana, a država odbija da im na toliku dobit naplati porez.

Da jeste, ne bi imali dilemu ni oko toga da li nam je mesto u Evropskoj uniji ili ne. Mi smo deo evropskog kontinenta i izolacija, koja nam preti, bi imala katastrofalne posledice, ukazao je Đilas.

Đilas je poručio da su za Stranku slobode i pravde politički protivnici i ekstremističke organizacije, poput Dveri i Zavetnika, i stranke na vlasti koje bi, verovatno, činile novi pokret.

Naša misija je da jedni odu sa vlasti, a drugi da na vlast ne dođu, jer su posledice politike i jednih i drugih katastrofalne po Srbiju, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari