Subotica: Policija zatekla 15 vozača u vožnji pod dejstvom alkohola, dva izazvala saobraćajne nezgode 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Tokom centralne akcije pojačane kontrole saobraćaja, subotička policija je zadržala 15 vozača koji su biciklima, automobilima i teretnim vozilom upravljali pod dejstvom alkohola, od kojih su dvojica izazvali saobraćajne nezgode, kao i jednog vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna patrola na periferiji Subotice zaustavila je četvoricu vozača bicikala starosti 46, 32, 42 i 45 godina, koji su vozili sa 3,33 promila, 2,23 promila, 1,87 promila i 1,57 promila alkohola u organizmu, a u centru grada još četvoricu vozača starosti 64, 57, 26 i 23 godine koji su takođe biciklima upravljali sa 1,75 promila, 1,73 promila, 1,29 promila i 0,52 promila alkohola u organizmu.

U Subotici iz saobraćaja je isključen vozač električnog bicikla (41) sa 2,00 promila alkohola, a u okolini Bačke Topole biciklista (47) koji je vozio sa 1,24 promila alkohola u organizmu.

Vozač „opela“ (35) na periferiji grada je, vozeći sa 1,58 promila alkohola u organizmu i kako se sumnja zbog neprilagođene brzine, sleteo sa puta i udario u zgradu, dok je vozač teretnog vozila (56) na Graničnom prelazu Kelebija, upravljajući sa 1,85 promila alkohola u organizmu, izazvao saobraćajnu nezgodu i napustio lice mesta. Policija ga je ubrzo pronašla i zadržala na trežnjenju.

Saobraćajna policija u Subotici zaustavila je i vozače automobila „opel“ (55), „pežo“ (56) i „opel“ (28) koji su vozili sa 1,93 promila, 1,90 promila i 1,10 promila alkohola u organizmu, a u Malom Iđošu vozača „juga“ (31) pod uticajem kanabisa.

Nakon zadržavanja, svi vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Iz Policijske uprave u Subotici apeluju na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, u cilju svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari