Subotički DS: Koliko još stotina miliona ili milijardi treba za završetak akva parka na Paliću 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

U Gradskom odboru Demokratske stranke (DS) u Subotici pitaju Srpsku naprednu stranku i Savez vojvođanskih Mađara, s obzirom da je donesen budžet grada Subotice za ovu godinu i usvojen je Program poslovanja preduzeća Park Palić – koliko je još stotina miliona ili milijardi treba za završetak akva parka na Paliću i zašto sredstva nisu obezbeđena.

Rekapitulirajući izjave različitih zvaničnika, cifre prikazane u budžetu grada i Programu poslovanja Park Palića, DS je došao do niza kontradikcija.

Podsećaju da je gradonačelnik, Stevan Bakić, izjavio 25. septembra prošle godine da obilazi radove na „drugoj, završnoj fazi” izgradnje akvaparka, u vrednosti od 614,2 miliona dinara, što je u zbiru sa prvom fazom trebalo da košta ukupno 1,11 milijardi dinara, a sve po rečima gradonačelnika Bakića, koji je pritom najavio i završetak radova u martu prošle godine.

Dodaju da po koalicionom sporazumu, preduzeće Park Palić preuzima SVM, a novo poslovodstvo zaustavlja sve radove na izgradnji kompleksa.

„Gostujući u programu RTV-a, 15. aprila prošle godine, Ištvan Pastor je, odgovarajući na deo pitanja kao predsednik Skupštine preduzeća Park Palić, rekao da je odlučeno da se angažuje budžetska inspekcija kako bi utvrdila stanje radova na akva parku, ali i objasnio da će za finalizaciju projekta biti potrebno još oko 400 miliona dinara, dodavši da cela investicija košta 1,5 milijardi dinara“, podsećaju demokrate.

U ovoj stranci smatraju da predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, rekapitulirajući godinu dana rada gradskih vlasti od izbora 2020. godine, 23. avgusta prošle godine, izjavio da je za završetak akvaparaka potrebno još 503 miliona dinara.

„Međutim, u Odluci o budžetu Grada Subotice, na osmoj strani, navodi se da je za završetak Wellnes Spa centra na Paliću potrebno još 833.47 miliona, što znači da cela investicija treba ukupno da košta sada već blizu dve milijarde dinara, odnosno četiri puta više od bazena na Prozivci“, ocenjuju u DS-u.

Ali očigledno je, napominju, da se završetak investicije i ne planira, jer je u budžeta Grada predviđeno svega 112 miliona dinara, a kako se vidi iz Programa poslovanja Park Palića, u budžetu AP Vojvodine za Wellnes i spa centar sa akvaparkom predviđeno je samo 15 miliona dinara.

“U budžetu Srbije predviđeno je 0 (nula) dinara za akvapark, ali je zato za dva wc-a predviđeno blizu 100.000 evra! Napominjemo da je bazen na Prozivci kompletno izgrađen o trošku republike i pokrajine, dok Grad Subotica nije imao nikakvih troškova“, navode u subotičkom odboru DS-a.

DS, nakon svih izjava gradskih čelnika, koji neprekidno licitiraju različitim sumama za završetak ove investicije, pitaju SNS i SVM:

„Koliko milijardi treba još za završetak Wellnes i spa centra sa akvaparkom na Paliću? Da li su gradski odbori SNS-a i SVM-a uopšte zatražili od republike i pookrajine sredstva za ove investicije? Da li je izgradnja namerno zaustavljena i zašto?“, pitaju demokrate.

Oni su izrazili sumnju da će građani Palića i Subotice dobiti odgovore na ova pitanja.

„Ne sumnjamo, međutim, da će glas za Srpsku naprednu stranku i Savez vojvođanskih Mađara na izborima 3. aprila značiti glas za dalju stagnaciju i propadanje Palića i Subotice“, smatraju u DS-u.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari