Narodni pokret Srbije: Ispitati da li je bilo koruptivnih radnji tokom izgradnje Akva parka na Paliću 1Foto: J. Patarčić/Danas (Arhiva)

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Subotici pozvao je nadležne organe da ispitaju da li je bilo koruptivnih radnji tokom izgradnje Akva parka na Paliću.

Kako su naveli iz ove stranke, novoizgrađeni Akva park na Paliću, čija cena doseže “astronomskih 16 miliona evra”, konačno je otvoren nakon šest nauspešnih otvaranja.

“Ovo čudo moderne arhitekture otvara se sa samo dva tobogana – jednim za odrasle i jednim za decu. Postavljamo pitanje Valeriji Denč, direktorici ‘Park Palića’, zar je to najmoderniji akva park u regionu? Kako vas nije sramota?”, upitali su iz subotičkog odbora NPS-a.

Dodaju da ulaznica za odrasle košta 900 dinara i da u to nije uračunato korišćenje spa centra, dok na 30 kilometara od Subotice postoji Morahalom, koji svojim građanima obezbeđuje korišćenje 14 zatvorenih bazena po ceni manjoj od 700 dinara.

“Pitamo se gde je nestala milijarda i 800 miliona dinara iz budžeta? Pored toga što su građani finansirali izgradnju ovog kompleksa, oni nastavljaju da plaćaju ulaznice i generišu profit privatnoj firmi bez ikakve naznake da će se ovaj projekat ikada isplatiti”, smatraju u subotičkom odboru NPS-a, poručujući da će kad-tad neko za ovo odgovarati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari