Miodrag Majićfoto BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je danas da smatra da neće ostati tajna ko je „svemogući funkcioner“ koga su pripadnici kriminalne grupe Darka Šarića u presretnutoj Skaj komunikaciji nazivali kodnim imenom „Oskar“.

Majić, koji je i jedan od osnivača inicijative ProGlas, za današnje izdanje lista Nova rekao je da „iako deluje nekada patetično, zaista postoji ono da je pravda spora, ali dostižna“.

„Onog trenutka kada se pravosuđe oslobodi, kada nova vlast bude rešena da se pravosuđe bavi onim što je njen posao, verujem da je relativno laka, brza i rešiva stvar. Nemoguće je da novinari budu bolji istražitelji od tužilaca, to je velika sramota“, rekao je Majić povodom toga što je navode o Skaj komunikaciji u kojoj se pominje „Oskar“ objavila nevladina organizacija Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Na pitanje da li vlast može da sprovede većinu preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) pre 2. juna, za kada je najavljeno da će biti raspisani novi lokalni izbori u Beogradu, Majić je odgovorio da „ova vlast svakako može da ispuni većinu onoga što je rekao ODIHR“, a da je „osnovno pitanje da li hoće“.

„Ako se, ipak, ispostavi da se ništa ne menja, da se prepravljaju birački spiskovi, naravno da će se postaviti kao najlegitimnije pitanje – čemu uopšte izbori“, kazao je Majić.

Na pitanje da li će ProGlas dati svoj predlog opoziciji za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Beograda, Majić je odgovorio da „ProGlas ostavlja političkim akterima da deluju politički, ne samo u vezi sa izborom gradonačelnika, već i sa drugim odlukama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari