Dijana Hrkalović suđenjeFOTO: Nova.rs/Filip Krainčanić

Specijalni sud u Beogradu odredio je pauzu u jutrošnjem suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihove kriminalne grupe jer se prvo slošilo optuženom Nemanji Đurić, a potom i optuženoj Slađanai Sekulić, prenosi N1.

Pozvan je lekar, a optuženima je ukazana pomoć. Đurić i Sekulić su deo grupe od 30 optuženih iz grupe Veljka Belivuka za najteža krivična dela.

I u ovom slučaju čekamo da vidimo da li će joj biti bolje i da li će sudija odlučiti da nastavi ročište ili da ga odloži.

Na prethodnom pripremnom ročištu dve optužnice protiv grupe Velje Nevolje spojene su u jednu. Prva optužnica tereti grupu od 30 osoba za 5 teških ubistava, a druga optužnica tereti Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 osoba za dva teža ubistva.ž

Inače, Srđan Lalić, član kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na 18 godina zatvora, pušten je iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu i prebačen na tajnu lokaciju gde je staraju se pripadnici Jedinice MUP-a Srbije za zaštitu svedoka.

Lalić je u program zaštite ušao nakon što je tužiocu dao informacije o nekoliko ubistava za koja je optužen Belivukov kriminalni klan.

Posebnu pažnju privukao je izgled bivše državne sekretarke u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović, za koju se veruje da je povezana sa mafijaškim klanovima.

Pojavila se u potpuno beloj odeći, a srpski tabloidi su odmah počeli da raspravljaju o tome šta je htela da kaže i povukli paralelu sa likom iz kultnog filma Kum, Don Fanučijem, piše Jutarnji.hr.

Vrlo je verovatno da je želela da pošalje jasnu poruku javnosti, ali i nekim konkretnim ljudima. Možda je poruka „da se očistila od svojih grehova”, što bi značilo da je napravila nekakav dogovor sa tužilaštvom, piše Nova.rs.

Dok bela boja u običnom životu asocira na nevinost, što može biti jedan od razloga za Dajanin izbor garderobe, u kodeksu podzemlja ona ima sasvim drugo značenje, primećuju.

U mnogim gangsterskim filmovima moćni negativci nose belo odelo, ali ne da bi se predstavili kao neki nevini, već da bi pokazali da su iznad svih, da bi se izdvojili iz gomile i da bi bili vidljivi u masi.

Iako obučeni u belo, i na neki način obeleženi, pokazuju da su nedodirljivi, moćni i da im niko ništa ne može.

A u nekim delovima Balkana, pre svega u Crnoj Gori, bela boja nije uvek bila izraz dobre namere i nevinosti.

Poznato je da na sahrane ubijenih, neki od rođaka dolaze u belim košuljama i to je bila poruka da sledi krvna osveta.

Čast im nije dozvoljavala da nose crno dok ne osvete svog rođaka, a tu nameru su pokazali belim košuljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari