Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića odloženo: Poslednja svedoči Milena Popović? 1foto FoNet Aleksandar Barda

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića, predsednika Građanske incijative „Sloboda, demokratija, pravda“ i odbornika ove GI u SO Severna Kosovska Mitrovca, zakazan za 22. i 23. februar u Osnovnom sudu u Prištini, odložen je danas na zahtev dela odbrane osumnjičenih.

Novi dvodnevni sudski pretres zakazan je za 14. i 15. mart kad bi trebalo da svedoči nevenčana supruga Olivera Ivanovića – Milena Popović , koja je ranije potvrdila za naš list da će se 14. marta pojaviti pred sudom.

Njen dogovor sa sudijom da svedoči u martu drugi je razlog odlaganja februarskog ročišta.

Kako je Danasu nezvanično rečeno, Milena Popović bi trebalo da bude poslednji svedok Tužilaštva u slučaju Ivanovićevog ubistva, a na martovskom suđenju znaće se da li će odbrana osim predloga advokata Nedeljka Spasojevića i Silvane Arsić imati svedoke.

Deo svedoka odbrane, prema saznanjima našeg lista, izjasnio se da zbog lične bezbednosti ne može da svedoči.

Anonimni svedoci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, koji su tokom prošle godine odbijali da se pojave ili da svedoče pred Osnovnim sudom u Prištini žaleći se na zastrašivanja i pritiske Srpske liste, saslušani su samo u prisustvu sudskog veća i tužioca, ali zapisnike sa tih svedočenja sud još nije dostavio advokatima odbrane.

Posle saslušanja svedoka sledi izvođenje materijalnih dokaza.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića optuženi su: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara, dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.

Sredinom februara svima su ukinute mere obaveznog javljanja Kosovskoj policijskoj službi (KPS).

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija SDP u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, a sahranjen je dva dana kasnije u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari