Sukob oko parkinga na Horgošu 1Foto: Dejana Majstorović (Arhiva)

Poslovno udruženje „Međunarodni transport“ saopštilo je danas da su njihova vozila i roba privrednika prisilno zadržani u terminaluna prelazu Horgoš jer ne žele da plate „nepostojeću uslugu preduzeća Terminali RSB“, koje optužuju da je bespravno postavilo rampe i da naplaćuje nepostojeću uslugu parkinga.

To udruženje navodi da je pre nekoliko dana preduzeće Terminali RSB bespravno postavilo barijere-rampe na ulazu u Srbiju iz Mađarske na prelazu Horgoš za sva teretna vozila, koje podiže samo ukoliko naplati „harač“ u vidu usluge korišćenja parkinga iako vozila ne koriste parking.

Udruženje je navelo da je danas firma Terminali RSB nastavila sa naplatom ulaska vozila u Srbiju i da je sada terminal praktično zatvoren jer vozila koja nisu koristila parking ne napuštaju terminal pošto neće da plate nepostojeću uslugu.

Ocenjuju da se radi o situaciji u kojoj je privatno preduzeće rešilo da zabrani ulaz svim teretnim vozilima u zemlju dok vozači ne plate uslugu parkinga koju nisu koristili.

„Naša vozila i roba privrednika prisilno su zadržani u terminalu jer ne želimo da platimo nešto što nismo koristili“, naglašavaju u saopštenju. Poručili su i da su lažne objave da je to udruženje najavilo i da održava protest i blokadu, i najavili da će takve objave „biti deo posebnog procesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari