Bastać: Da sam znao, odbio bih Šešelja zbog žrtava Srebrenice

Oštre reakcije javnosti nakon napada radikala na Natašu Kandić, aktiviste i aktivistkinje za ljudska prava u prostorijama opštine Stari grad

Ostavite komentar


  1. meni je neverovatno da si ti svo ovo vreme u koaliciji sa radikalima a vamo nam pričaš drugu priču.

  2. Potpuno se slazem sa Aleksandrom Jerkov .Vredjanje nase inteligencije je objasnjenje Bastaca ,kako nije znao zbog cega je promocija.Pa,sta je pisalo u zahtevu te promocije .Ako nije znao ,nista bolje nije,to znaci da je neposvecen svom poslu i nesposoban .Iako,kaze da nije znao on ipak brani tu odluku jer eto opstina Stari Grad pripada svim gradjanima .Odakle mu pomisao da vecina gradjana opstine Stari Grad ,zeli da jedan ratni zlocinac odrzava takve manifestacije ,sa kojim je ovaj gospodin u koaliciji .Sve i da je sve po protokolu i da nema odgovornosti Bastaca u ovom slucaju,njegova odgovornost sto je sa ovakvima u koaliciji .Dakle,sve u svemu ,sramota ne moze veca .

  3. Bastać zbunjen samim sobom. On radikale (i slične njima) naziva građanima. Te nacišovinističke falange nisu skrojene od građana. Prvo. Biti građanin, znači biti civilizovan i biti tolerantan. Drugo. Radikali i sve brojnije nacišofinističke falange dobijaju ospice i gorušicu na pomen pojma „građanin“. Obratiti se njima kao građanima za njih je najgora uvreda. Pa, zašto ih vređati? Budimo građani i ne vređajmo ih. Bastać, poodavno se vidi da si zalutao u ovu stvarnost. Sa jedne strane koaliraš sa nacišovinizmom, a sa druge se zalažeš za građanstvo. Od toga ‘oće mozak da se pocepa. Idi kući, drži noge u lavoru sa toplom vodom, pij čajeve i – ćuti. Tako ćeš biti najkorisniji. Hteli ne hteli, podeljeni smo na nas i njih. Bastać, izabrao si stranu.

  4. Ne nisam pročitala, ali mi po svemu sudeći,svake normalne osobe , govori da je lično i sam Bastać odlučio o davanju sale Skupštine Starog grada u najam SRS tj Šešelju .
    E pa molim vas ,ako ne znate , recicu vam ja da se odluka o tome donosi na nivou Izvršnog odbora Skupštine a ne njenog Predsednika .
    Znači Bastać je u sukobu sa ZAKONOM !! Baš kao i Vučić svakog dana ..

  5. Bastać, ajde da se svi „pravim o ludi“!. u vezi Srebrenice,!?
    I pre ove tvoje izjave , o neznanju o Srebrenici, koja ne govori samo o tvom političkom ne znanju , mršavom, gotovo odsutnom
    bar najmanjem
    kapacitetu o političkim sudovima , jedino što bi te za olila ja kao Beograđanka sa Vračara. ,iz ulice Krunske , čovece b a t a l i. politiku , tom poslu nisi dorastao.
    I drugo, umesto tebe, ja ću se izviniti Beogradjanima Starog Grada , na sramoti koju si im napravio !!!
    Jer ako si ti mali radikal, tu pošast Stari Grad prezire !

    1. Gospodjo iz Proleterskih Brigada, Vračar i Stari Grad su trenutno nesto kao Zemun i Beograd. Htedoh reći nije vam neka preporuka za gradjansku svest makar Vam se ulica i zvala Krunska, od tog naziva mozda jedino pristaje Okrunjena…

  6. Pitanje za Natašu Kandić:
    Da li je možda barem prolistala knjigu, možda stvarno postoje dokazi za odbacivanje najperverznijih „dokaza“ o srpskoj kolektivnoj krivici?! I njoj je valjda to interesu jer je „velika borkinja“ i državljanka Srbije?
    A za Basraca:
    Da li je bilo genocida u Srebrenici ili nije, bilo bi ok da kaže a ne da bude „ni tamo ni ovamo“?
    Bitno je , verujem , većini u Srbiji….
    Hvala za objavu

  7. Kad neko iz Srbije proziva Šešelja mora da bude svestan da su ti van Srbije koji se nazivaju žrtvama dali puno povoda da Šešelj ima pravo i podršku određenih građana iz Srbije.
    Tražili ste gledajte ali samo mi nepričajte o pravdi jer je očigledno odavno nema.
    Ja i meni slični imamo razloge zbog kojih u potpunosti podržavamo ŠEŠELJA.
    Možda nerazumete? niste dorasli visini zadatka?

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.